Turistička organizacija Bijelo Polje

BUSARSKI MALI RAJ

Foto:Busarski raj

U Busarskom malom raju, naselju podignutom na dvadesetak kilometara od Bijelog Polja, u srcu šume u kojoj se prepliću bukova, borova i grabova stabla, podignute su brvnare. Svojim rukama gradio ih je Ferid Hasanagić, bajker i zaljubljenik u prirodu. Tako je svoje selo Srđevac učinio i ljepšim i poznatijim.

Skrovito mjesto je već tri godine utočište za Ferida i njegove prijatelje koji se okupljaju oko otvorenog ognjišta i čistog vazduha. Brvnare su nicale spontano, a građu je dopremao i obrađivao bez ičije pomoći. U oazu mira i spokoja uložio je veliku ljubav.

Iako je namjeravao da naselje u šumi čuva samo za sebe i svoje bližnje, prijatelji su dijelili fotografije, pa se pročulo za Busarski mali raj. Sve češće Ferida posjećuju gosti koji porodično ili u grupama dolaze na izlet. Takvo interesovanje motiviše vlasnika da razvija seoski turizam od koga bi i on i mještani Srđevca imali koristi.

U naselju koje je Ferid prvobitno osmislio i gradio za sebe može se uživati u brojnim sadržajima.

Napravljene su šetačke staze, ima uslova za razvoj brojnih rekreativnih sadržaja.

Ideja za razvoj neobičnog seoskog naselja ima na pretek. Ono što marljivom i kreativnom čovjeku nedostaje jeste razumijevanje i podrška okoline. U razgovoru otkriva da su i mještani i poznanici smatrali da je to zaludan posao. Kako mali raj, međutim, postaje mjesto za divljenje, tako i Ferid ne posustaje i sa velikim elanom nastavlja da živi i stvara u netaknutoj prirodi do koje se lako i brzo dolazi i gdje su svakom gostu vrata otvorena.

 
 

Novinarka RTCG Vanja Rakonjac

 

    Osnovne informacije

    BUSARSKI MALI RAJ

  • Adresa: Srdjevac -Bijelo Polje
  • Telefon: Nema
  • Radno vrijeme: Nema
  • Broj zvezdica:
  • Website: Nema
HOTEL FRANCA

Hotel Franca se nalazi u samom centru grada i predstavlja najsavremeniji i najluksuzniji hotel u Bijelom Polju. Svrstan je u kategoriju hotela sa četiri zvjezdice, tako da mu se na enterijeru, komforu i funkcionalnosti može pozavidjeti.

 

HOTEL BALI MOUNTAIN RESORT

HOTEL BALI MOUNTAIN RESORT se nalazi na 20 km od Bijelog Polja, selo Orahovica - Sutivan. Skretanje sa magistralnog puta Bijelo Polje - Prijepolje pored škole 9 Maj Sutivan. Očekuje vas nevjerovatna arhitektura, opremljenost soba, restoran, unutrašnji i spoljašnji bazen, bungalovi. Naša posebnost je kuhinja, hrana je domaća i dolazi od vrijednih domaćina iz sela Orahovica.

 

HOTEL DVOR

Hotel Dvor je primjer tradicionalne arhitekture, odlične usluge i kvalitetne kuhinje. Prijatan ambijent za vas, vašu porodicu, prijatelje i poslovne partnere. Dobrodošli !