Turistička organizacija Bijelo Polje


PLANINSKI BICIKLIZAM

Foto:

Biciklizam je globalno široko rasprostranjen kako kao sportska disciplina, tako i rekreativni vid upoznavanja terena, održavanja zdravlja organizma i druženja u sa prirodom prije svega. Koji god vid da vam je interesantan, definitivno se nećete pokajati.

Konkretno, u ovom slučaju ću se osvrnuti na svoju „omiljenu“ disciplinu „MOUNTAINBIKE“ ili ti „PLANINSKI“ biciklizam. Prvo što me je kao malog asocirala ova disciplina je jednostavno SLOBODA. Sloboda kretanja, sloboda putovanja, bez ograničenja na tip terena, podloge i sve ostale karakteristike. Upravo takav kakav je potreban i kakav je u mnogome rasprostranjen, naročito na sjevernom dijelu Crne Gore, a definitivno našeg Bijelog Polja. Grad okovan planinama, brdima i dolinama, jednom frazom „IMAMO SVE“. Disciplina sporta koja je Bijelom Polju od Boga dana. Bjelasica, Lisa, Pašter, Vraneška dolina, Djalovića klisura, dolina rijeke Bistrice i Lima, samo su neke od krajeva pogodnih za bavljenje ovoga tipa rekreacije, a u mojem slučaju mjesta za treniranje i postizanje takmičarske forme.

Ono što skromno za sebe mogu reći je da sam upravo na ovim terenima „izbrusio formu“ za postizanje najvećih rezultata ovoga sporta na našoj teritoriji. Pomenuću samo par: preko 230 medalja, preko 40 pehara, tri godine najbolji sportista Grada, preko 12 puta Državni šampio i tako dalje. Staze su našim područjem donekle mapirane, ali ne u onolikoj mjeri koliko bi to bilo potrebno, pa bi s' toga našim strasvnenim ljubiteljima i potencijalnim posjetiocima, upravo ja pružio pomoć prilikom obilaska svih željenih terena naše bjelopoljske teritorije.

Ljubitelji avanture, koji su u potrazi za gotovo netaknutom prirodom, zaljubljenici u bicikla i „blagi“ fizički napor, uvijek su dobrodošli u naše krajeve. Garantujemo nezaboravne krajolike, ljubazne domaćine ruralnih i gradskih sredina, nezaobilaznu domaću kuhinju i mnoštvo nezaboravnih životnih momenata u konekciji sa prirodom.

Kontakt:  Demir Mulić

Telefon:  069/172-806

Mail:       demir_cube@hotmail.com